Het laatste nieuws is dat het onrustig en onduidelijk blijft rondom de wet DBA.  Staatsecretaris Wiebes heeft de handhaving van de wet DBA uitgesteld tot 2018. De wetgeving is nog niet veranderd maar de handhaving van de wet is uitgesteld. En dat is een probleem want de onzekerheid houd aan. Grote bedrijven willen echter toch al voldoen aan de wet en zullen steeds meer afscheid gaan nemen van de ZZP-ers. Hiervoor in de plaats zullen ze meer en meer uitzendkrachten en payrollers gaan inhuren. Men wil toch graag hun flexibiliteit behouden. Dit is niet positief voor de ZZP-ers die nu steeds minder worden ingehuurd door hun vaste opdrachtgevers en moeilijker aan nieuwe opdrachten komen. Er zijn echter ook nog kleinere bedrijven die “de kat uit de boom kijken” en nu nog wat langer gebruik kunnen maken van hun vaste ZZP-ers. Er heerst echter wel grote onzekerheid alom.

Bouwend Nederland dat de belangen behartigd van bouwbedrijven is niet tevreden met het uitstel. “de belastingdienst geeft nog steeds geen duidelijkheid over wat wel en niet is toegestaan. Problemen met de uitvoering van de wet DBA blijven dus voorlopig bestaan”.

STARR Uitzendburo volgt de ontwikkeling van de wet DBA op de voet om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen informeren. Heeft u hier vragen over? Neemt u dan gerust contact met ons op. Uiteraard kunnen wij u infomeren maar we kunnen ook meedenken naar een gepaste oplossing voor uw onderneming. Zo kunnen wij bijvoorbeeld zorgen voor een rustige overvloeiing van ZZP-ers naar Uitzendkrachten of payrollers. Een andere mogelijk is om de ZZP-er waar u toch graag mee samen werkt via ons in te huren. Wij nemen dan de administratieve zorg voor deze ZZP-er bij u uit handen.

Ben je zelf ZZP-er? Heb je moeite om aan nieuwe opdrachtgevers te komen? Wellicht wacht 1 van onze opdrachtgevers op jou! Maak dan eens vrijblijvend een afspraak met ons om je mogelijkheden te bespreken.